Category Thought

Reach & Frequency Wisdom

Salah seorang marketing guru, Jay Conrad Levinson ada memberitahu yang ads perlu dilihat sebanyak 27x oleh setiap individu sebelum ia menunjukkan kesan. . . Kenapa?   Dalam sembilan ads yang kita buat, ada satu yang betul2 power. Dan yang power…

JANGAN TAKUT DENGAN PESAING

. . Ini selalu terjadi dekat kita-kita yang mula baru nak menapak.   Saya pun pernah ada perasaan tu.   –   Semalam di beri sedikit ruang untuk bantu rakan-rakan check copywriting.   Yang menarik perhatian adalah bila saya tengok…

Tak Semua Bila PM/WhatsApp, Berminat

Sangat bergantung kepada awareness beliau terhadap sesuatu produk, needs, urgency, offer. Ada juga yang PM tapi dia justify yang dia tak perlukan produk tu. Macam ni pon ada juga. Kita ada pilihan, nak move on atau siapkan senjata2 perang (awareness…

Jika Anda Meragui Diri Anda, Post Ini Khas Untuk Anda

Kita serupa. Siapa yang tak pernah meragui diri sendiri? Saya pernah. Berpuluh-puluh kali. Setahun lalu setelah saya buat keputusan untuk menceburi bidang online business. “Boleh ke aku jual ni? Tak pernah menjual pun” “Macam mana nak mula? Nak mintak orang…